The Ecom Agency Kennisbank

James J. Hill

Wie is James J. Hill?

James J. Hill was een Amerikaanse ondernemer en spoorwegmagnaat geboren op 16 september 1838 in Ontario, Canada. Hij is vooral bekend als de bouwer van de Great Northern Railway, een transcontinentale spoorweg van St. Paul, Minnesota naar Seattle, Washington.

Hill's familie verhuisde naar de Verenigde Staten toen hij nog jong was en hij werkte als bediende voordat hij in de transportindustrie terechtkwam. In 1865 richtte hij een transportbedrijf op, dat uiteindelijk uitgroeide tot de Great Northern Railway.

Hill werd geroemd om zijn zakelijke instinct en zijn vermogen om moeilijke projecten tot een succes te maken. Hij geloofde sterk in het belang van een goed vervoerssysteem voor de economische ontwikkeling van het land en was een pleitbezorger van openbare werken en investeringen in infrastructuur.

Hill was ook een belangrijke filantroop en financierde verschillende scholen en hogescholen. Hij overleed op 29 mei 1916 op 77-jarige leeftijd in St. Paul, Minnesota. Vandaag de dag wordt hij nog steeds herinnerd als een van de grootste ondernemers uit de Amerikaanse geschiedenis.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.