The Ecom Agency kennisbank

Jack Ma

Wie is Jack Ma?

Jack Ma is een Chinese zakenman en filantroop die vooral bekend staat als de oprichter van Alibaba Group, een van de grootste e-commercebedrijven ter wereld. Hij is geboren op 10 september 1964 in Hangzhou, China. Ma heeft een bachelorgraad in Engels van de Hangzhou Teacher's Institute.

Voorafgaand aan zijn carrière bij Alibaba Group, probeerde Ma verschillende ondernemingen op te zetten die allemaal mislukten. In 1999 richtte hij Alibaba Group op, een online marktplaats die bedoeld was om Chinese bedrijven te verbinden met buitenlandse klanten. Het bedrijf groeide snel en breidde zijn diensten uit naar andere gebieden, waaronder online betalingsverwerking en cloud computing.

Ma heeft verschillende belangrijke beslissingen genomen die hebben bijgedragen aan het succes van Alibaba Group, waaronder het opzetten van de Alipay-betaaldienst en het uitbreiden van de activiteiten van het bedrijf naar verschillende internationale markten. Onder zijn leiding groeide het bedrijf uit tot een van de grootste e-commercebedrijven ter wereld.

Het vermogen van Jack Ma

Het vermogen van Jack Ma wordt in 2023 geschat op ongeveer €22,8 miljard euro.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.