The Ecom Agency Kennisbank

Ingvar Kamprad

Wie is Ingvar Kamprad?

Ingvar Kamprad was een Zweedse ondernemer en de oprichter van IKEA, een van 's werelds grootste meubelketens. Hij werd geboren op 30 maart 1926 in Småland, Zweden en stierf op 27 januari 2018 in zijn huis in Zwitserland.

Kamprad begon op jonge leeftijd met het verkopen van lucifers en later ook kerstkaarten en pennen om wat extra geld te verdienen. In 1943, op 17-jarige leeftijd, richtte hij IKEA op en begon met de verkoop van meubels vanuit zijn eigen huis. Hij koos voor de naam "IKEA" omdat het zijn initialen waren, samen met de eerste letter van de boerderij waarop hij opgroeide (Elmtaryd) en de naam van het nabijgelegen dorp (Agunnaryd).

Het bedrijf groeide snel en Kamprad ontwikkelde een uniek concept van betaalbare, plat verpakte meubels die klanten zelf in elkaar konden zetten. Dit concept, gecombineerd met slimme marketing en de uitbreiding naar nieuwe markten, maakte IKEA tot een enorm succes en een van de meest bekende en invloedrijke meubelmerken ter wereld.

Kamprad stond bekend om zijn frugale levensstijl en zijn toewijding aan het bedrijf. Hij woonde tot zijn dood in een bescheiden appartement en reisde vaak per trein in plaats van met het vliegtuig om kosten te besparen.

Zijn vermogen werd geschat op ongeveer $58,7 miljard bij zijn overlijden.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.