The Ecom Agency Kennisbank

Frank Woolworth

Wie is Frank Woolworth?

Frank Woolworth was een Amerikaanse ondernemer die in 1852 werd geboren in Rodman, New York. Hij is vooral bekend als de oprichter van de F.W. Woolworth Company, een keten van winkels die bekend stond om zijn goedkope producten.

Woolworth begon zijn carrière als bediende in een winkel en klom op tot leidinggevende. In 1879 opende hij zijn eerste eigen winkel in Utica, New York, met het idee om een breed scala aan producten te verkopen voor vijf en tien cent. Het concept was een groot succes en de winkel werd al snel een keten.

Woolworth was een innovatieve ondernemer en introduceerde veel nieuwe ideeën in de detailhandel. Zo was hij bijvoorbeeld een van de eerste ondernemers die zijn winkels opende op drukke winkelstraten, in plaats van in afgelegen gebieden. Hij introduceerde ook de zelfbedieningsmethode en was een van de eerste ondernemers die zijn producten aanbood in gestandaardiseerde verpakkingen.

Onder Woolworth's leiding groeide de F.W. Woolworth Company uit tot een enorme keten met duizenden winkels over de hele wereld. Naast zijn zakelijke succes was Woolworth ook bekend om zijn filantropische activiteiten. Hij doneerde aanzienlijke bedragen aan goede doelen en richtte de F.W. Woolworth Foundation op om kansarme kinderen te ondersteunen.

Frank Woolworth overleed in 1919 op 66-jarige leeftijd. Zijn bedrijf bleef groeien en uitbreiden tot ver in de 20e eeuw, maar ging uiteindelijk failliet in 1997. Vandaag de dag wordt Woolworth's nalatenschap nog steeds herinnerd als een van de pioniers van de moderne detailhandel.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.