The Ecom Agency kennisbank

Francois Pinault

WIe is Francois Pinault?

Francois Pinault is een Franse zakenman en miljardair, geboren op 21 augustus 1936 in Les Champs-Géraux, Frankrijk. Hij is de oprichter van de multinational Kering, voorheen bekend als PPR (Pinault-Printemps-Redoute), een van 's werelds grootste bedrijven in luxe goederen. Pinault heeft ook een uitgebreide kunstcollectie en heeft verschillende musea geopend, waaronder het Palazzo Grassi in Venetië en het Bourse de Commerce in Parijs. Hij staat bekend als een van de rijkste mensen ter wereld, met een geschat vermogen van meer dan $ 40 miljard.

Het verhaal van Francois Pinault

Francois Pinault begon zijn carrière als houthandelaar in Bretagne en breidde zijn bedrijf later uit naar de detailhandel in bouwmaterialen. In 1988 kocht hij de warenhuisketen Printemps en bouwde hij zijn imperium uit met de acquisitie van andere luxe merken, waaronder Gucci, Yves Saint Laurent en Balenciaga. In 2005 veranderde hij de naam van zijn bedrijf in Kering en richtte zich meer op luxe goederen en mode.

Naast zijn zakelijke activiteiten heeft Pinault ook een grote passie voor kunst. Hij heeft een uitgebreide collectie moderne en hedendaagse kunst, met werken van kunstenaars zoals Damien Hirst, Jeff Koons en Takashi Murakami. Hij heeft ook verschillende musea opgericht om zijn collectie tentoon te stellen, waaronder het Palazzo Grassi in Venetië en de Bourse de Commerce in Parijs.

Pinault staat bekend om zijn filantropische activiteiten en heeft verschillende stichtingen opgericht om kunst, cultuur en onderwijs te ondersteunen. Hij is ook betrokken bij verschillende milieuprojecten en heeft zich uitgesproken voor duurzaamheid in zijn bedrijfsactiviteiten.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.