The Ecom Agency kennisbank

François-Henri Pinault

Wie is François-Henri Pinault?

François-Henri Pinault is een Franse zakenman en voorzitter en CEO van Kering, een wereldwijd toonaangevend luxegoederenbedrijf dat bekende merken bezit zoals Gucci, Yves Saint Laurent en Balenciaga. Hij werd geboren op 28 mei 1962 in Rennes, Frankrijk.

Opleiding

Pinault studeerde af aan de HEC School of Management in 1985. Tijdens zijn studie richtte hij samen met andere medestudenten het CRM-bedrijf Soft Computing op en liep hij stage bij Hewlett-Packard in Parijs als database-softwareontwikkelaar.

Na zijn afstuderen vervulde hij zijn militaire dienst in het Franse consulaat in Los Angeles, waar hij verantwoordelijk was voor het bestuderen van de mode- en nieuwe technologiesectoren.

De CEO van  Pinault S.A

Pinault is de zoon van de Franse ondernemer François Pinault, die het familiebedrijf Pinault S.A. leidde, dat later werd omgedoopt tot Kering. François-Henri Pinault trad in de voetsporen van zijn vader en begon zijn carrière in het familiebedrijf voordat hij in 2005 CEO werd.

Onder zijn leiding heeft Kering zich gericht op duurzaamheid en heeft het bedrijf zich gecommitteerd aan een aantal ambitieuze milieudoelstellingen, waaronder het verminderen van de ecologische voetafdruk van het bedrijf en het gebruik van duurzame materialen in hun producten.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.