The Ecom Agency Kennisbank

Estée Lauder

Wie is Estée Lauder?

Estée Lauder was een Amerikaanse zakenvrouw en oprichtster van het bekende cosmetica- en huidverzorgingsbedrijf "Estée Lauder Companies". Ze werd geboren op 1 juli 1908 in Queens, New York en stierf op 24 april 2004 in Manhattan.

Estée Lauder begon in de jaren '40 met het maken van haar eigen huidverzorgingsproducten en verkocht deze vanuit haar eigen huis. Ze gebruikte de mond-tot-mondreclame van haar tevreden klanten om haar merk te laten groeien en introduceerde later ook make-up in haar assortiment.

Haar bedrijf, opgericht in 1946, groeide uit tot een van de grootste cosmeticaconcerns ter wereld en omvatte bekende merken als MAC Cosmetics, Clinique, Bobbi Brown en Aveda. Estée Lauder was ook een belangrijke filantroop en steunde verschillende goede doelen, waaronder borstkankeronderzoek.

Vermogen Estée Lauder

Ze werd vaak geprezen als een pionier in de cosmetica-industrie en een van de meest succesvolle zakenvrouwen van de 20e eeuw.Het vermogen van Estée Lauder ten tijde van haar overlijden werd geschat op ongeveer $5 miljard. Haar bedrijf, Estée Lauder Companies, is vandaag de dag nog steeds een van de grootste en meest succesvolle cosmeticaconcerns ter wereld. Het bedrijf heeft in 2020 een omzet van meer dan $14 miljard behaald en is genoteerd aan de New York Stock Exchange.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.