Wat is een wireframe

Wat is een wireframe?


Een wireframe is een eenvoudige visuele representatie van een webpagina, app of ander digitaal ontwerp. Het dient als een blauwdruk die de structuur en lay-out van de interface laat zien, zonder afleiding van kleuren, afbeeldingen of gedetailleerde ontwerpelementen. Wireframes worden vaak gemaakt in de vorm van lijntekeningen of schetsen om de focus te leggen op de functionaliteit en gebruikerservaring.


Wat doet een wireframe?


Een wireframe geeft ontwerpers, ontwikkelaars en belanghebbenden een duidelijk beeld van de architectuur en functionaliteit van een digitale interface. Het helpt bij het visualiseren van de indeling van de pagina, de navigatiestructuur en de interactieve elementen, zoals knoppen, menu's en formulieren. Door een wireframe te maken, kunnen teams gemakkelijk ideeën uitwisselen, feedback geven en beslissingen nemen over het ontwerp voordat er tijd wordt besteed aan het maken van gedetailleerde ontwerpen.


Wat kan iemand met een wireframe?


Met een wireframe kan iemand verschillende aspecten van een digitaal ontwerp verkennen en verfijnen:


1. **Structuur en lay-out**: Een wireframe helpt bij het bepalen van de optimale plaatsing van inhoud en functionaliteiten op een pagina of scherm.


2. **Navigatie**: Door een wireframe te maken, kunnen ontwerpers de gebruikersstroom en navigatiepaden door de interface visualiseren en verbeteren.


3. **Functionaliteit**: Een wireframe biedt een basis voor het testen van de functionaliteit en interactie van een ontwerp voordat het wordt ontwikkeld.


4. **Samenwerking**: Wireframes dienen als communicatiemiddel tussen verschillende belanghebbenden, waardoor teams effectiever kunnen samenwerken aan het ontwerp en de ontwikkeling van digitale producten.


Kortom, een wireframe is een waardevol hulpmiddel dat wordt gebruikt in het ontwerpproces om de structuur, lay-out en functionaliteit van digitale interfaces te definiëren en te verfijnen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.