The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Vennootschapsbelasting

Wat is vennootschapsbelasting?

Vennootschapsbelasting is een belasting die wordt geheven over de winst van een vennootschap, zoals een bv of nv. In Nederland geldt de vennootschapsbelasting voor rechtspersonen die in Nederland zijn gevestigd of die hier een vaste inrichting hebben.

De hoogte van de vennootschapsbelasting is afhankelijk van de hoogte van de winst. Het tarief van de vennootschapsbelasting is de laatste jaren geleidelijk verlaagd en bedraagt momenteel 15% voor winsten tot en met € 245.000,- en 25% voor winsten daarboven.

Ondernemingen die vennootschapsbelasting betalen, zijn verplicht om jaarlijks aangifte te doen bij de Belastingdienst. Hierbij moeten zij hun winst en de daarover verschuldigde vennootschapsbelasting opgeven.

Net als bij andere belastingen zijn er verschillende regels en uitzonderingen waar rekening mee moet worden gehouden bij het bepalen van de hoogte van de vennootschapsbelasting. Een belastingadviseur of accountant kan hierbij helpen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.