The Ecom Agency blog

Betekenis: UTM-code

Wat is een UTM-code?

Een UTM-code is een stukje code dat wordt toegevoegd aan de URL van een website om verkeersbronnen te identificeren. De afkorting UTM staat voor Urchin Tracking Module, wat verwijst naar de naam van de software die door Google werd gebruikt voordat het werd overgenomen door Google Analytics. Een UTM-code bestaat uit verschillende parameters, zoals bron, medium, campagne en inhoud, die kunnen worden aangepast om gegevens te verzamelen over waar bezoekers vandaan komen en hoe ze naar de website zijn gekomen.

De "bron"-parameter van een UTM-code geeft aan waar de bezoeker vandaan komt, zoals Google, Facebook of een nieuwsbrief. De "medium"-parameter geeft het type verkeer aan, zoals organisch zoekverkeer, betaald zoekverkeer of verwijzingsverkeer. De "campagne"-parameter kan worden gebruikt om verschillende marketingcampagnes te identificeren, zoals een zomerverkoop of een kerstactie. De "inhoud"-parameter kan worden gebruikt om verschillende versies van dezelfde advertentie te onderscheiden, bijvoorbeeld een advertentie met verschillende kopieën of afbeeldingen.

UTM-codes worden veel gebruikt in digitale marketing, vooral bij het bijhouden van de effectiviteit van verschillende marketingcampagnes. Door UTM-codes te gebruiken, kunnen marketeers nauwkeurig meten welke bronnen en kanalen de meeste verkeer naar hun website genereren en welke het meest effectief zijn in het converteren van bezoekers naar klanten. Dit kan helpen bij het bepalen van toekomstige marketingstrategieën en -budgetten.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.