Banner Blogs The The Ecom Agency agency

Wat is Track and Trace?

Wat wordt er bedoeld met Track and Trace?

"Track and trace" verwijst naar een systeem waarmee de locatie en status van een pakket, zending, of ander object gedurende het transport nauwkeurig gevolgd kan worden. Dit systeem stelt zowel verzenders als ontvangers in staat om de voortgang van een pakket te volgen, meestal via een unieke identificatiecode of trackingnummer.

Wat is het voordeel van Track and Trace?

Het gebruik van track and trace biedt verschillende voordelen:

  1. Transparantie: Verzenders en ontvangers kunnen in real-time de locatie en status van een pakket volgen, wat leidt tot meer transparantie in het logistieke proces.
  2. Betere klantenservice: Het stelt bedrijven in staat om nauwkeurige informatie te verstrekken aan klanten over de verwachte aankomsttijd van hun pakket, waardoor de klantenservice wordt verbeterd.
  3. Risicovermindering: Het verminderen van het risico van verlies of diefstal, aangezien het mogelijk is om te zien waar een pakket zich bevindt gedurende het transport.

Is Track and Trace gratis?

Over het algemeen wordt track en trace niet altijd gratis aangeboden. Sommige koeriers- en postbedrijven bieden standaard verzendopties zonder track en trace, terwijl ze voor track en trace-services extra kosten in rekening brengen. Het hangt af van de dienstverlener en het type service dat je kiest.

Hoe werkt Track and Trace bij PostNL?

Bij PostNL kun je kiezen voor verzendopties met track en trace. Wanneer je een pakket verstuurt, ontvang je een uniek trackingnummer. Dit nummer kun je gebruiken op de website van PostNL om de actuele status en locatie van je pakket te volgen. Ontvangers kunnen ook het trackingnummer gebruiken om de levering van hun pakket te volgen.

Is een pakket met Track and Trace verzekerd?

De verzekering van een pakket hangt af van de voorwaarden van de gekozen verzendoptie en de post- of koeriersdienst. Sommige verzendopties met track en trace kunnen automatisch een bepaald niveau van verzekering bieden voor verlies of schade, terwijl andere opties mogelijk geen standaardverzekering hebben. Het is belangrijk om de voorwaarden van de gekozen verzendoptie te controleren of contact op te nemen met de vervoerder voor informatie over de dekking en eventuele aanvullende verzekeringsmogelijkheden.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.