The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Prototype

Wat is een prototype?

Een prototype is een voorlopig of testmodel van een product of systeem. Het is bedoeld om de functies, ontwerp en prestaties te testen voordat het product of systeem wordt geproduceerd op grote schaal. Prototyping is een belangrijk onderdeel van het ontwikkelproces, waarbij productontwerpers en ingenieurs de kans krijgen om het product te testen en eventuele problemen te identificeren en op te lossen voordat het op de markt komt.

Prototyping kan op verschillende manieren worden gedaan: 

  • Fysiek prototyping (met behulp van materialen zoals hout, metaal of plastic). 
  • Digitale prototyping (met behulp van computersimulaties en 3D-modellen).
  • Hybride prototyping (waarbij zowel fysieke als digitale elementen worden gebruikt).

Het doel van prototyping is om de ontwerp- en productkwaliteit te verbeteren, de prestaties te testen en feedback van gebruikers te verzamelen voordat het product in productie wordt genomen. Het proces van prototyping is ook nuttig omdat het de ontwikkeling van het product kan versnellen, de kosten kan verlagen en het risico van productfouten kan verminderen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.