Banner Blogs The The Ecom Agency agency

Betekenis: PostNL

Wat is PostNL?

PostNL is een Nederlandse post- en logistieke dienst. Het is de grootste post- en logistieke dienstverlener van Nederland en een van de grootste van Europa. PostNL biedt verschillende diensten zoals het verzenden en ontvangen van post, pakketten, documenten en Express-diensten. Het bedrijf opereert ook een groot netwerk van verzendcentra in het hele land.

Geschiedenis PostNL

PostNL is ontstaan in 1999 uit het voormalige Nederlandse Post- en Telecommunicatiebedrijf (PTT). Het bedrijf heeft lang een monopolie gehad op postdiensten in Nederland, maar deze is in 2004 afgeschaft toen de Europese Commissie de postmarkt liberaliseerde. Na de liberalisering is PostNL meer gaan investeren in het verbeteren van haar diensten, waaronder het verhogen van haar internationale dienstverlening. Ook heeft het bedrijf haar diensten uitgebreid naar logistieke diensten en het verzenden van pakketten. Sinds 2008 is PostNL geconsolideerd tot één entiteit en heeft het bedrijf verschillende bedrijven overgenomen om haar diensten te verbeteren.

Waarom krimpt PostNL elk jaar weer?

PostNL is een bedrijf dat zich aanpast aan de veranderende markten. Door de opkomst van technologie en de groeiende vraag naar meer digitalisering, heeft PostNL zijn bedrijfsstrategie aangepast om zich aan te passen aan de nieuwe omgeving. Dit betekent dat PostNL zijn personeelsbestand en investeringen elk jaar aanpast aan de marktvraag. Dit heeft geleid tot een jaarlijkse krimp.

Wat is de invloed van E-commerce geweest op PostNL?

De opkomst van E-commerce heeft PostNL ertoe aangezet om meer te investeren in digitale oplossingen, zoals het verstrekken van trackingnummers en het verstrekken van real-time informatie over waar een pakket is. Ook heeft het bedrijf zich geconcentreerd op het verbeteren van de verzendervaring voor klanten door het aanbieden van verschillende verzendopties zoals expressverzendingen, verzekerde verzendingen en verzenden naar specifieke locaties. Verder heeft PostNL zich gericht op het verbeteren van de bezorgervaring door het toevoegen van nieuwe bezorgopties, zoals het aanbieden van bezorging op zondag, het aanbieden van bezorging op een specifieke dag en het aanbieden van bezorging op dezelfde dag.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.