Betekenis: POP3

Wat is POP3?

POP3 staat voor Post Office Protocol version 3 en is een standaardprotocol voor het ophalen van e-mails van een e-mailserver. Het is een veelgebruikte methode voor het configureren van e-mailaccounts op desktop- of mobiele e-mailclients, zoals Microsoft Outlook en Apple Mail. Wanneer een e-mailclient is geconfigureerd om gebruik te maken van het POP3-protocol, haalt het de e-mails van de server en slaat ze lokaal op op het apparaat van de gebruiker. Het POP3-protocol heeft beperkte functionaliteit en biedt alleen ondersteuning voor het ophalen van e-mails en het verwijderen van e-mails van de server. In vergelijking met het modernere IMAP-protocol biedt het POP3-protocol minder functies en flexibiliteit.