Banner Blogs The The Ecom Agency agency

Betekenis: PNG

Wat is een PNG?

PNG is een afbeeldingsbestandsindeling die wordt gebruikt voor het opslaan van afbeeldingen. Het wordt vaak gebruikt voor het opslaan van foto's, afbeeldingen met veel kleuren en afbeeldingen met transparante gebieden. Het staat voor Portable Network Graphics, een afbeeldingsformaat ontwikkeld door de PNG-werkgroep in 1996. PNG biedt een betere kwaliteit dan JPEG, maar is niet zo goed compressie-efficiënt.

Wat voor voordelen bied een PNG?

De voordelen van een PNG zijn onder andere:

- Het biedt een hoge kwaliteit, zelfs bij het opslaan van afbeeldingen met veel kleuren en transparante gebieden.
- Het is gemakkelijk te gebruiken, want het vereist geen speciale software om het te openen of te bewerken.
- Het ondersteunt transparantie en lossless compressie, waardoor de afbeeldingen kleiner worden zonder dat de kwaliteit ervan wordt aangetast.
- Het is goed te gebruiken voor webpagina's, omdat het een kleinere bestandsgrootte heeft dan andere afbeeldingsbestandsindelingen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.