The Ecom Agency blog

Betekenis: Opt-in

Wat is een opt-in?

Een opt-in is een term uit de marketingwereld en verwijst naar de toestemming die een persoon geeft om marketingcommunicatie van een bedrijf te ontvangen. Bij een opt-in proces geeft een persoon expliciet aan dat hij of zij deze communicatie wil ontvangen, meestal door een vakje aan te vinken of door een formulier in te vullen. Het is een belangrijk aspect van het respecteren van de privacy van consumenten en het naleven van de regelgeving, zoals de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming).

Bedrijven moeten ervoor zorgen dat ze een geldige opt-in hebben van hun klanten voordat ze marketingcommunicatie sturen. Dit betekent dat de persoon zich vrijwillig heeft aangemeld en expliciet heeft ingestemd met het ontvangen van de communicatie. Een geldige opt-in is belangrijk om te voorkomen dat de communicatie wordt beschouwd als spam of ongewenste communicatie.

Hoe kom je aan een opt-in?

Er zijn verschillende manieren om opt-ins te verkrijgen, zoals via webformulieren, enquêtes, nieuwsbrief inschrijvingen en direct mail. Het is belangrijk om bij elke opt-in de persoon duidelijk te informeren over wat ze kunnen verwachten te ontvangen en hoe ze zich kunnen afmelden als ze dit willen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.