The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Obligatiemarkt

Wat is een obligatiemarkt?

Een obligatiemarkt is een markt waarop obligaties worden verhandeld. Obligaties zijn leningen die worden verstrekt aan bedrijven of overheden en worden uitgegeven aan beleggers. Op de obligatiemarkt kunnen beleggers deze obligaties verhandelen, kopen en verkopen.

De prijs van een obligatie wordt bepaald door vraag en aanbod. Wanneer er meer vraag is naar een bepaalde obligatie, zal de prijs stijgen. Omgekeerd, wanneer er meer aanbod is dan vraag, zal de prijs dalen. De rente die wordt betaald op de obligatie is ook van invloed op de prijs. Hoe hoger de rente, hoe lager de prijs van de obligatie.

De obligatiemarkt is een belangrijke bron van financiering voor bedrijven en overheden. Beleggers kunnen obligaties kopen als een manier om een vast rendement te verdienen op hun investering. Obligaties worden vaak gezien als een veiligere investering dan aandelen, omdat ze minder risico met zich meebrengen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.