The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Financiering

Wat is een financiering?

Financiering is het proces waarbij geld verkregen wordt om een project of activiteiten te bekostigen. Dit geld kan verkregen worden door middel van interne middelen, zoals het opnemen van leningen of het uitgeven van aandelen, of door externe middelen, zoals het aantrekken van leningen van banken of het verkrijgen van investeringskapitaal van externe investeerders.

Er zijn verschillende soorten financiering, waaronder:

  • Schuldfinanciering: dit omvat het opnemen van leningen, zoals bankleningen of obligaties, die verplicht zijn om te worden terugbetaald met rente.
  • Kapitaalfinanciering: dit omvat het verkrijgen van investeringskapitaal van externe investeerders in ruil voor een deel van de eigendom van het bedrijf.
  • Crowdfunding: dit is een vorm van kapitaalfinanciering waarbij veel kleine investeerders geld inbrengen in ruil voor een klein deel van de eigendom of andere beloningen.

Leasen: dit is een vorm van financiering waarbij een bedrijf een activa, zoals apparatuur of onroerend goed, leent voor een bepaalde periode tegen betaling van periodieke vergoedingen.

Het doel van financiering is om bedrijven in staat te stellen hun activiteiten uit te breiden, te groeien en te investeren in nieuwe projecten of technologieën. Het is belangrijk om een evenwicht te vinden tussen de hoeveelheid geld die nodig is voor financiering en het niveau van schuld of verlies van eigendom dat gepaard gaat met verschillende vormen van financiering. Raadpleeg indien nodig een financieel adviseur voor professioneel advies en begeleiding bij financieringsbeslissingen.


Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.