The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Financiële markt

Wat is de financiële markt?

De financiële markt is een verzamelnaam voor alle markten waar financiële instrumenten worden verhandeld. Dit kunnen bijvoorbeeld aandelen, obligaties, valuta, grondstoffen en derivaten zijn. Op de financiële markt komen vraag en aanbod van financiële producten samen.

De financiële markt bestaat uit verschillende deelmarkten, zoals de aandelenmarkt, obligatiemarkt, valutamarkt en de grondstoffenmarkt. Op deze deelmarkten worden verschillende financiële producten verhandeld en gelden er specifieke regels en wetten.

De financiële markt speelt een belangrijke rol in de economie, omdat het bedrijven en overheden de mogelijkheid biedt om geld op te halen. Investeerders kunnen op hun beurt rendement behalen door te beleggen in financiële producten op de markt. Verder kan de financiële markt als indicator dienen voor het economische klimaat en de verwachtingen daaromtrent.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.