The Ecom Agency blog

Betekenis: Direct marketing

Wat is direct marketing?

Direct marketing is een marketingtechniek waarbij bedrijven of organisaties rechtstreeks communiceren met individuele klanten of potentiële klanten om een specifiek doel te bereiken. Het gaat hierbij om gerichte, persoonlijke en meetbare marketinginspanningen, waarbij de boodschap rechtstreeks naar de consument wordt gestuurd, bijvoorbeeld via e-mail, post of telefoon.

Bij direct marketing is het doel om een directe reactie van de ontvanger uit te lokken, zoals een aankoop doen, een offerte aanvragen, zich aanmelden voor een nieuwsbrief, of andere acties die leiden tot een meetbaar resultaat voor het bedrijf. Direct marketing is gericht op het bereiken van de juiste persoon, op het juiste moment, met de juiste boodschap.

Een van de voordelen van direct marketing is dat het een effectieve manier kan zijn om een specifieke doelgroep te bereiken en te converteren, omdat de boodschap gericht en gepersonaliseerd is. Bovendien kan het resultaat van direct marketingactiviteiten relatief eenvoudig worden gemeten, zodat marketeers kunnen evalueren of de inspanningen succesvol zijn geweest en de strategie kunnen aanpassen indien nodig.

Voorbeelden van direct marketing kunnen zijn: direct mail, e-mailmarketing, telemarketing, SMS-marketing en gerichte online advertenties.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.