The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Direct mail

Wat is direct-mail?

Direct mail is een vorm van direct marketing waarbij reclameboodschappen rechtstreeks aan de consument worden verzonden via de post. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van brieven, folders, postkaarten of andere gedrukte materialen zijn. Het doel van direct mail is om de aandacht van de consument te trekken en hen te overtuigen om een product of dienst te kopen.

Direct mail is een gerichte en persoonlijke vorm van marketing omdat het specifiek op een bepaalde doelgroep is gericht. Dit wordt bereikt door het gebruik van gegevens over de consument, zoals hun naam, leeftijd, inkomen, woonplaats en andere demografische informatie.

Direct mail is een kosteneffectieve manier om reclame te maken, vooral als het gericht is op een specifieke doelgroep. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de direct mail-campagne effectief is, door bijvoorbeeld het gebruik van opvallende ontwerpen, duidelijke boodschappen en een oproep tot actie.


Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.