The Ecom Agency blog

Betekenis: Breadcrumbs

Wat zijn breadcrumbs?

Breadcrumbs zijn een veelgebruikte navigatietechniek in webdesign. Het zijn de kruimelpaden die aangeven waar een gebruiker zich bevindt op een website. Ze worden meestal bovenaan de pagina getoond en bestaan uit een reeks links die de hiërarchische structuur van de website weergeven.

Breadcrumbs maken het voor gebruikers gemakkelijker om te begrijpen waar ze zich bevinden op een website en hoe ze terug kunnen navigeren naar eerdere pagina's. Het kan ook helpen om de gebruikerservaring te verbeteren, vooral op grote websites met veel pagina's.

Er zijn verschillende soorten breadcrumbs, waaronder locatie, pad en attribuut. Locatie-breadcrumbs geven de hiërarchie van de website weer, terwijl pad-breadcrumbs de reeks pagina's weergeven die een gebruiker heeft bezocht om op de huidige pagina te komen. Attribuut-breadcrumbs worden gebruikt om de productkenmerken te benadrukken, zoals de prijs of de grootte van een product.

Het gebruik van breadcrumbs in webdesign is een best practice die wordt aanbevolen door experts in de industrie. Het kan helpen om de gebruikerservaring te verbeteren, het bouncepercentage te verminderen en de conversieratio te verhogen. Bovendien kunnen breadcrumbs ook bijdragen aan de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van een website, omdat zoekmachines de structuur van de website beter kunnen begrijpen en indexeren.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.