The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Beschermende handel

Wat is beschermende handel?

Beschermende handel (ook wel protectionisme genoemd) is een economisch beleid dat erop gericht is om de binnenlandse producenten en industrieën te beschermen tegen buitenlandse concurrentie door middel van invoertarieven, importquota en andere beperkingen op de invoer van goederen en diensten uit het buitenland.

Het doel van beschermende handel is om de lokale economie te stimuleren en te bevorderen door het beschermen van lokale producenten en het creëren van werkgelegenheid. Door de invoer van goedkopere buitenlandse producten te beperken of te belasten, wordt het voor binnenlandse producenten mogelijk om hun producten tegen hogere prijzen te verkopen, waardoor ze meer winst kunnen maken en meer banen kunnen creëren.

Beschermende handel is echter omstreden en wordt vaak bekritiseerd omdat het kan leiden tot hogere prijzen voor consumenten en een verminderde keuzevrijheid. Bovendien kan het leiden tot vergeldingsmaatregelen van handelspartners en kan het de internationale handel verstoren, wat kan leiden tot een verminderde economische groei en welvaart.

Overheden kunnen beschermende handel invoeren om hun eigen economie te beschermen, maar het kan ook worden gebruikt als een politiek middel om de binnenlandse steun te vergroten door zich te richten op "oneerlijke" buitenlandse concurrenten.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.