The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Bedrijfsresultaat

Wat is een bedrijfsresultaat?

Het bedrijfsresultaat, ook bekend als het nettoresultaat, is de winst of het verlies van een bedrijf over een bepaalde periode. Het wordt berekend door de totale inkomsten van het bedrijf te verminderen met de totale uitgaven. Als de inkomsten hoger zijn dan de uitgaven, is er sprake van winst en als de uitgaven hoger zijn dan de inkomsten, is er sprake van verlies.

Het bedrijfsresultaat is een belangrijke maatstaf voor de financiële gezondheid van een bedrijf en geeft een indicatie van de efficiëntie waarmee het bedrijf omgaat met haar inkomsten en uitgaven. Het is ook een belangrijk element voor beleggers en aandeelhouders om te bepalen of het bedrijf winstgevend is en of het een goede investering is. Het bedrijfsresultaat is meestal onderdeel van de jaarrekening van het bedrijf.


Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.