The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Email alias

Wat is een email alias?

Een e-mailalias is een extra e-mailadres dat is gekoppeld aan een bestaand e-mailaccount en dat wordt gebruikt om e-mails te ontvangen en verzenden. Het is als het ware een alternatieve naam of afkorting van het hoofd-e-mailadres, dat je kunt gebruiken om e-mails te verzenden en te ontvangen zonder dat je een nieuw e-mailaccount hoeft aan te maken.

Een e-mailalias wordt vaak gebruikt om je privacy te beschermen en om te voorkomen dat je hoofd-e-mailadres in de verkeerde handen komt. Je kunt bijvoorbeeld een e-mailalias gebruiken om online formulieren in te vullen, zodat je je persoonlijke e-mailadres niet hoeft te delen. Ook kan een e-mailalias worden gebruikt om verschillende soorten e-mails te organiseren, bijvoorbeeld werk gerelateerde e-mails en persoonlijke e-mails.

Als je een e-mailalias gebruikt, worden alle e-mails die naar dat alias worden gestuurd, doorgestuurd naar het hoofd-e-mailaccount. Dit betekent dat je ze kunt lezen en beantwoorden alsof ze naar je hoofd-e-mailadres zijn gestuurd. Sommige e-mailproviders bieden de mogelijkheid om meerdere e-mailaliassen te maken voor hetzelfde e-mailaccount, terwijl andere beperkt zijn tot slechts één e-mailalias.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.