The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Email alias

Een e-mailalias is een extra e-mailadres dat is gekoppeld aan een bestaand e-mailaccount en dat wordt gebruikt om e-mails te ontvangen en verzenden. Het is als het ware een alternatieve naam of afkorting van het hoofd-e-mailadres, dat je kunt gebruiken om e-mails te verzenden en te ontvangen zonder dat je een nieuw e-mailaccount hoeft aan te maken.

Een e-mailalias wordt vaak gebruikt om je privacy te beschermen en om te voorkomen dat je hoofd-e-mailadres in de verkeerde handen komt. Je kunt bijvoorbeeld een e-mailalias gebruiken om online formulieren in te vullen, zodat je je persoonlijke e-mailadres niet hoeft te delen. Ook kan een e-mailalias worden gebruikt om verschillende soorten e-mails te organiseren, bijvoorbeeld werk gerelateerde e-mails en persoonlijke e-mails.

Als je een e-mailalias gebruikt, worden alle e-mails die naar dat alias worden gestuurd, doorgestuurd naar het hoofd-e-mailaccount. Dit betekent dat je ze kunt lezen en beantwoorden alsof ze naar je hoofd-e-mailadres zijn gestuurd. Sommige e-mailproviders bieden de mogelijkheid om meerdere e-mailaliassen te maken voor hetzelfde e-mailaccount, terwijl andere beperkt zijn tot slechts één e-mailalias.

Reactie plaatsen