The Ecom Agency kennisbank

The Brand Gap

The Brand Gap - Marty Neumeier

"The Brand Gap" is een boek geschreven door Marty Neumeier en wordt vaak beschouwd als een must-read voor marketeers en branding professionals. Het boek gaat over de kloof tussen wat bedrijven zeggen dat hun merk is en wat hun merk eigenlijk is in de perceptie van de consument.

De kernwaarden van The Brand Gap

In het boek wordt betoogd dat de meeste bedrijven zich richten op de verkeerde aspecten van branding. In plaats van zich te concentreren op hun producten of diensten, zouden bedrijven zich moeten richten op het creëren van een emotionele band met hun klanten.

Neumeier benadrukt in zijn boek dat branding niet alleen gaat om het creëren van een logo of het kiezen van de juiste kleuren. Het gaat vooral om het bouwen van een betekenisvolle en authentieke relatie tussen het merk en de consument.

Het boek behandelt verschillende aspecten van branding, waaronder het belang van het creëren van een unieke merkidentiteit, het vertellen van een overtuigend merkverhaal en het uitlijnen van de merkbelofte met de merkbeleving. Neumeier illustreert deze principes met inspirerende voorbeelden uit de praktijk van succesvolle merken zoals Apple, Nike en Starbucks.

Een belangrijke kernwaarde van het boek is dat een sterk merk niet alleen een kwestie is van het hebben van een aantrekkelijk logo of een slimme marketingcampagne. Het gaat om het creëren van een emotionele band met de consument door middel van een duidelijke en authentieke merkidentiteit. Het boek biedt marketeers en branding professionals praktische handvatten om deze kernwaarde in de praktijk te brengen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.