The Ecom Agency Kennisbank

Cashflow kwadrant

Cashflow kwadrant van Robert Kiyosaki

Financiële vrijheid is voor veel mensen een belangrijk doel. Echter, de meeste mensen weten niet hoe ze financiële vrijheid kunnen bereiken. Robert Kiyosaki, de auteur van het boek 'Rich Dad Poor Dad', heeft een interessant concept geïntroduceerd, het 'Cashflow Kwadrant'. Dit kwadrant is een uitstekende gids voor mensen die op zoek zijn naar financiële vrijheid.

Het Cashflow Kwadrant bestaat uit vier delen, namelijk de 'Employee' (werknemer), 'Self-Employed' (zelfstandige), 'Business Owner' (ondernemer) en 'Investor' (belegger). Elk deel van het kwadrant heeft zijn eigen unieke kenmerken en vereist een ander type persoonlijkheid en denkwijze.

Employee (Werknemer)

De 'Employee' is het eerste deel van het Cashflow Kwadrant. Dit zijn mensen die werken voor een salaris. Ze werken vaak voor een bedrijf en hebben een vast salaris. Het grootste nadeel van het werken als werknemer is dat je geen controle hebt over je financiën en je inkomen afhankelijk is van je werkgever.

Self-Employed (Zelfstandige)

Het tweede deel van het Cashflow Kwadrant is de 'Self-Employed'. Dit zijn mensen die voor zichzelf werken, zoals freelancers en consultants. Ze hebben meer controle over hun financiën dan werknemers, maar hun inkomen is nog steeds afhankelijk van hun inspanningen.

Business Owner (Ondernemer)

De 'Business Owner' is het derde deel van het Cashflow Kwadrant. Dit zijn mensen die een bedrijf hebben opgericht en werken aan de groei van hun bedrijf. Het hebben van een eigen bedrijf geeft meer vrijheid en controle over financiën. Maar, het starten van een bedrijf is niet eenvoudig en vereist veel werk en inspanning.

Investor (Belegger)

Het laatste deel van het Cashflow Kwadrant is de 'Investor'. Dit zijn mensen die hun geld laten werken voor hen, in plaats van andersom. Ze investeren in aandelen, vastgoed en andere activa. Het hebben van passief inkomen is het doel van een belegger. Beleggen is niet zonder risico's, maar het kan wel een goede manier zijn om financiële vrijheid te bereiken.

Hoe kan het Cashflow Kwadrant u helpen?

Het Cashflow Kwadrant is een nuttig hulpmiddel om te bepalen waar u zich momenteel bevindt en waar u naartoe wilt. Door te begrijpen welk deel van het kwadrant u momenteel bevindt, kunt u bepalen welke stappen u moet nemen om financiële vrijheid te bereiken.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.