The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Event tracking

Event tracking is het proces van het verzamelen van gegevens over de interacties van gebruikers met een website, zoals het klikken op knoppen, het invullen van formulieren en het afspelen van video's. Door event tracking te implementeren, kunnen website-eigenaren en marketeers belangrijke inzichten krijgen in het gedrag van gebruikers en hun acties op de site.

Event tracking maakt gebruik van trackingcodes en -tags om specifieke gebeurtenissen op de website bij te houden. Deze gebeurtenissen worden vervolgens geregistreerd in een webanalyse-tool, zoals Google Analytics, waarbij de gegevens kunnen worden geanalyseerd en gebruikt om de website te optimaliseren en te verbeteren.

Voorbeelden van gebeurtenissen die kunnen worden bijgehouden met event tracking zijn onder meer: het klikken op een knop voor het toevoegen van een product aan het winkelwagentje, het invullen van een formulier voor het aanvragen van informatie of het afspelen van een video op de website. Door het bijhouden van deze gebeurtenissen kunnen website-eigenaren het gedrag van gebruikers beter begrijpen en hun website optimaliseren om een betere gebruikerservaring te bieden.

Reactie plaatsen