The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Clickjacking

Wat is clickjacking?

Clickjacking is een vorm van internetfraude waarbij gebruikers worden misleid om op een link te klikken die ze niet willen klikken. Dit wordt gedaan door het creëren van een verborgen laag bovenop een website, waarbij de inhoud van de originele website wordt overgenomen en verborgen knoppen of links worden toegevoegd. Wanneer gebruikers denken dat ze op een normale knop of link klikken, klikken ze eigenlijk op een verborgen knop of link die wordt gebruikt voor frauduleuze doeleinden.

Clickjacking kan bijvoorbeeld worden gebruikt om gebruikers te verleiden om op een advertentie te klikken zonder dat ze het weten, om malware te installeren, om gevoelige informatie te stelen of om gebruikers te laten stemmen op een politieke kandidaat of een ander doel zonder dat ze het weten.

Om clickjacking te voorkomen, is het belangrijk om alleen te klikken op vertrouwde links en om voorzichtig te zijn met het downloaden of installeren van software van onbekende bronnen. Bovendien kan het gebruik van antivirussoftware en het regelmatig updaten van software helpen om clickjacking te voorkomen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.