The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: internetfraude

Wat is internetfraude?

Internetfraude is een vorm van fraude waarbij criminele individuen of organisaties gebruik maken van het internet om mensen op te lichten. Het omvat een breed scala aan activiteiten, waaronder phishing, identiteitsdiefstal, oplichting bij online aankopen en andere frauduleuze praktijken.

Phishing is een vorm van internetfraude waarbij een crimineel zich voordoet als een betrouwbare bron, zoals een bank of een overheidsinstantie, om persoonlijke informatie van een slachtoffer te verkrijgen. Dit kan gebeuren via valse e-mails, nepwebsites of telefoontjes.

Identiteitsdiefstal is een ander type internetfraude waarbij een crimineel de persoonlijke gegevens van een slachtoffer steelt, zoals naam, adres, geboortedatum, burgerservicenummer of creditcardgegevens. Met deze informatie kan de crimineel vervolgens frauduleuze aankopen doen of bankrekeningen openen.

Oplichting bij online aankopen is een andere veelvoorkomende vorm van internetfraude. Hierbij wordt een slachtoffer overgehaald om geld over te maken voor een product of dienst die nooit wordt geleverd.

Om zichzelf te beschermen tegen internetfraude, moeten gebruikers voorzichtig zijn met het delen van persoonlijke informatie online en alleen vertrouwde websites en bronnen gebruiken voor online aankopen. Het is ook belangrijk om te weten hoe phishing en andere vormen van internetfraude werken en hoe deze te vermijden.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.