The Ecom Agency kennisbank

Roland Kahn

Verhaal van Ronald Khan

Kahn groeide op in een joods gezin in Amsterdam-Zuid. Zijn ouders gingen uit elkaar toen hij zestien was. Een jaar eerder had hij de schoolbanken verlaten om te gaan werken. Hij vond een baan als inkoper bij De Bijenkorf.

Samen met zijn eerste vrouw Gabby opende hij een boetiek genaamd Privé op de Nieuwendijk. Drie jaar later opende hij de eerste CoolCat-winkel in Amsterdam. De winkel richtte zich op jongeren met goedkope, hippe kleding. Na een jaar waren er al vijf vestigingen in Amsterdam en groeide het bedrijf uit tot 130 winkels in de Benelux en Frankrijk. In de jaren tachtig stond de kledingketen op het randje van faillissement.

Overnames

In 2010 nam hij MS Mode over en in 2012 het lingeriemerk Sapph. Hiermee heeft Kahn een imperium van ongeveer 600 winkels en 6000 medewerkers. Naast zijn winkels handelt Kahn in vastgoed en is mede-eigenaar van het pand van De Bijenkorf in Amsterdam.

In het voorjaar van 2001 nam Kahn de modewinkels van Amici over. In 2006 werd hij eigenaar van America Today, dat hij overnam van de toenmalige aandeelhouders. Hiermee ging hij zich richten op kleding voor studenten.

V&D In het begin van 2016 was Kahn een belangrijke kandidaat om de failliete warenhuisketen V&D over te nemen. De onderhandelingen mislukten echter, waardoor het bedrijf ophield te bestaan. Kahn betaalde samen met Ronald van Zetten een half miljoen euro voor de naam V&D. Het plan was om onder die naam een webwinkel te openen, maar uiteindelijk vonden ze de naam V&D niet geschikt. De nieuwe webwinkel werd geopend onder de naam Frendz, een webshop voor mode. In 2018 werd toch de naam V&D voortgezet voor deze webshop.

Later in 2016 kreeg Kahn een andere tegenslag. Op 11 augustus 2016 werd de Nederlandse tak van MS Mode failliet verklaard. Drie jaar later, in maart 2019, werd ook CoolCat failliet verklaard.

Wat is het vermogen van Roland Kahn?

Volgens de Quote is het geschatte vermogen van Roland Kahn in 2022 ongeveer : €155 Miljoen.

Roland Kah bij Lotgenoten de podcast (video)


Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.