The Ecom Agency kennisbank

Reed Hastings

Wie is Reed Hastings?

Reed Hastings is een Amerikaanse ondernemer die bekend staat als de mede-oprichter en CEO van Netflix. Hij werd geboren op 8 oktober 1960 in Boston, Massachusetts.

De oprichter van Netflix

Reed groeide op in een gezin dat altijd al geïnteresseerd was geweest in technologie en onderwijs. Na zijn studie aan de Bowdoin College in Maine, begon Reed te werken in de tech-industrie. Hij richtte verschillende bedrijven op voordat hij in 1997 Netflix oprichtte, samen met Marc Randolph.

Het idee voor Netflix ontstond toen Reed een boete kreeg van een videowinkel vanwege het te laat terugbrengen van een gehuurde videoband. Hij besefte dat er behoefte was aan een beter en meer flexibel video distributiesysteem en besloot Netflix op te richten.

In de beginjaren was Netflix voornamelijk gericht op het verhuren van dvd's per post. Later veranderde het bedrijf haar focus naar online streaming en werd het een pionier in de streaming industrie. Onder het leiderschap van Reed groeide Netflix uit tot een van de grootste en meest invloedrijke mediabedrijven ter wereld.

Het vermogen van Reed Hastings

Het vermogen van Reed Hastings wordt in 2023 geschat op ongeveer€3,3 miljard euro.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.