The Ecom Agency Kennisbank

Michael Bloomberg

Michael Bloomberg is een Amerikaanse zakenman, filantroop en voormalig burgemeester van New York City. Hij werd geboren op 14 februari 1942 in Boston, Massachusetts.

Bloomberg is vooral bekend als de oprichter en eigenaar van Bloomberg LP, een financieel informatie- en mediabedrijf. Het bedrijf is gespecialiseerd in de levering van realtime financiële gegevens en nieuws, en is een van de grootste aanbieders van financiële informatie ter wereld.

In 2001 werd Bloomberg verkozen tot burgemeester van New York City, een functie die hij drie termijnen lang vervulde tot 2013. Als burgemeester zette hij zich in voor diverse maatschappelijke kwesties, waaronder volksgezondheid, onderwijs en klimaatverandering.

Na zijn periode als burgemeester heeft Bloomberg zich toegelegd op filantropisch werk en politiek activisme. Zo heeft hij zich ingezet voor diverse maatschappelijke doelen, waaronder de bestrijding van klimaatverandering en het bevorderen van wapenbeheersing.

Bloomberg wordt beschouwd als een van de rijkste mensen ter wereld, met een geschat vermogen van meer dan 60 miljard dollar.

Reactie plaatsen