The Ecom Agency Kennisbank

Maarten van der Weijden

Wie is Maarten van der Weijden

Maarten van der Weijden is een voormalig Nederlands zwemmer en olympisch kampioen. Hij werd geboren in Leiden in 1981 en begon al op jonge leeftijd met zwemmen. In 2008 won hij tijdens de Olympische Spelen in Beijing een gouden medaille op de 10 kilometer openwaterzwemmen. Na zijn zwemcarrière zette Van der Weijden zich in voor het goede doel en werd hij een bekend spreker en schrijver.

Hij schreef onder andere het boek 'Beter', waarin hij vertelt over zijn ziekte leukemie en de weg naar zijn olympische succes. 

In 2018 organiseerde hij een zwemmarathon van 200 kilometer om geld op te halen voor kankeronderzoek. Deze marathon leverde meer dan 5 miljoen euro op en maakte hem nog bekender in Nederland. Van der Weijden wordt vaak geprezen om zijn doorzettingsvermogen en inspirerende verhalen over hoe je tegenslagen kunt overwinnen.

Maarten van der Weijden heeft na zijn zwemcarrière verschillende ondernemingen opgericht. Zo is hij mede-eigenaar van het bedrijf Clean Water Mill, dat waterzuiveringsinstallaties ontwikkelt en produceert voor ontwikkelingslanden. Ook heeft hij de stichting 'Maarten van der Weijden Foundation' opgericht, waarmee hij geld inzamelt voor onderzoek naar kanker en de ontwikkeling van kankerbehandelingen. Daarnaast is hij auteur van het boek 'Beter' waarin hij zijn levensverhaal en zijn filosofie over hoe je het beste uit jezelf kunt halen deelt.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.