The Ecom Agency Kennisbank

Jackie Chan

Jackie Chan is een beroemde Chinese acteur, producent, regisseur, stuntman en zanger. Naast zijn werk in de entertainmentindustrie heeft hij ook een aantal ondernemingen en investeringen.

Een van zijn bekendste ondernemingen is JCE Movies Limited, een productiebedrijf dat hij in 1988 oprichtte. Het bedrijf heeft verschillende films geproduceerd, waaronder de populaire Rush Hour-filmserie. Chan is ook mede-eigenaar van de Jackie Chan Theater International, een bedrijf dat theaterproducties en concerten organiseert.

In 2013 lanceerde Chan zijn eigen lijn van energiedrankjes genaamd "Jackie Chan's Emperor". Hij heeft ook verschillende productovereenkomsten afgesloten met bedrijven als Mitsubishi en Canon.

Chan is ook bekend om zijn vastgoedinvesteringen. Hij bezit meerdere eigendommen in Hong Kong, waaronder een villa van $ 70 miljoen die hij in 2017 verkocht. Hij heeft ook geïnvesteerd in vastgoed in andere landen, zoals Canada, Singapore en de Verenigde Staten.

Daarnaast is Chan een filantroop en heeft hij verschillende liefdadigheidsinstellingen opgericht. In 2004 richtte hij de Jackie Chan Charitable Foundation op, die zich richt op het ondersteunen van kinderen in nood. Hij heeft ook een ambassadeurschap voor UNICEF en heeft bijgedragen aan verschillende andere liefdadigheidsorganisaties, waaronder de Sichuan-aardbeving in 2008.

Reactie plaatsen