The Ecom Agency Kennisbank

Fusajiro Yamauchi

Wie is Fusajiro Yamauchi?

Fusajiro Yamauchi was een Japanse ondernemer en de oprichter van Nintendo, een toonaangevend bedrijf in de videogame-industrie. Hij werd geboren op 22 november 1859 in Kioto, Japan. In 1889 richtte hij het bedrijf Nintendo Koppai op, dat oorspronkelijk handelde in handgemaakte Hanafuda-kaarten. Het bedrijf bleef groeien en in 1963 werd het omgevormd tot een videogamebedrijf.

Fusajiro Yamauchi stond bekend om zijn ondernemersgeest en visie. Hij was een van de eerste Japanse ondernemers die zich op de exportmarkt richtte en zijn producten naar het buitenland exporteerde. Hij was ook een innovator en bracht verschillende nieuwe ideeën en producten op de markt. Hij was bijvoorbeeld de eerste die speelkaarten produceerde met een waterproof coating, waardoor ze duurzamer werden.

Het bedrijf dat Fusajiro Yamauchi oprichtte, Nintendo, groeide uit tot een van de grootste en meest invloedrijke bedrijven in de videogame-industrie. Het bedrijf bracht veel populaire gamefranchises uit, waaronder Mario, Zelda en Donkey Kong. Vandaag de dag blijft Nintendo een belangrijke speler in de videogame-industrie en is het nog steeds gebaseerd in Kioto, Japan.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.