The Ecom Agency Kennisbank

E.H. Harriman

Wie is E.H. Harriman?

E.H. Harriman, volledige naam Edward Henry Harriman, was een Amerikaanse zakenman en spoorwegmagnaat die leefde van 1848 tot 1909. Hij begon zijn carrière in de spoorwegindustrie als investeerder in de Illinois Central Railroad, en later verwierf hij belangen in tal van andere spoorwegbedrijven, waaronder de Union Pacific Railroad.

Harriman wordt beschouwd als een van de grootste spoorwegmagnaten in de Amerikaanse geschiedenis en hij speelde een belangrijke rol in de consolidatie van de spoorwegindustrie aan het begin van de 20e eeuw. Hij stond ook bekend om zijn harde aanpak van zaken doen en zijn vermogen om ingewikkelde financiële transacties uit te voeren.

Naast zijn werk in de spoorwegindustrie was Harriman ook actief op andere gebieden, zoals de mijnbouw, scheepvaart en telecommunicatie. Hij was ook een invloedrijke filantroop en stond bekend om zijn steun aan wetenschappelijk onderzoek en onderwijs.

Harriman overleed in 1909 op 61-jarige leeftijd. Zijn nalatenschap omvatte een van de grootste privé-kunstcollecties in de Verenigde Staten, die hij had verzameld tijdens zijn vele reizen door Europa en Azië.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.