The Ecom Agency kennisbank

Bill Gates

Bill Gates is een Amerikaans zakenman, ondernemer en filantroop. Hij is de oprichter van Microsoft, één van de grootste softwarebedrijven ter wereld. Hij is ook de rijkste man ter wereld. Gates heeft miljarden dollars gedoneerd aan goede doelen en projecten, waaronder het Bill&Melinda Gates Foundation.

Bill Gates vergaarde zijn vermogen voornamelijk door zijn aandeel in Microsoft. Hij is de mede-oprichter samen met Paul Allen in 1975 en heeft sindsdien een belangrijk aandeel in Microsoft Corporation. Bill Gates is ook investeerder in verschillende andere bedrijven en technologiën, waaronder Corbis, TerraPower, en het Human Genome Project. Daarnaast heeft hij ook een aantal filantropische initiatieven, waaronder The Bill & Melinda Gates Foundation opgericht. Bill Gates zijn vermogen wordt momenteel geschat op ongeveer €97,71 miljard euro

Jazeker, Bill Gates heeft drie kinderen waarvan 2 dochters en één zoon. Hun eerste dochter heet Jennifer Katharine Gates en is geboren op 26 april 1996, hun zoon heet Rory John Gates en is geboren op 23 mei 1999 en hun laatste dochter heet Phoebe Adele Gates en is geboren op 14 september 2002. Ondanks dat het de kinderen zijn van een van de rijkste mensen ter wereld zullen de kinderen in vergelijking met het vermogen van Bill en Melinda Gates weinig erven. Dit doen de ouders als reden om de kinderen niet lui te maken, de kinderen erven ongeveer €8 miljoen.

Reactie plaatsen