The Ecom Agency blog

Betekenis: Notion

Wat is Notion?

Notion is een alles-in-één productiviteits- en samenwerkingsplatform waarmee gebruikers aantekeningen kunnen maken, documenten kunnen creëren, takenlijsten kunnen beheren, projecten kunnen plannen en nog veel meer. Het is ontworpen om een flexibele en aanpasbare werkomgeving te bieden waarin gebruikers hun informatie kunnen organiseren en hun werk efficiënt kunnen beheren.

Hoe werkt Notion?

Notion biedt verschillende functies en mogelijkheden die het een krachtig en veelzijdig hulpmiddel maken.

5 voorbeelden van dingen die je kan doen met Notion

 1. Pagina's en blokken

  In Notion kunnen gebruikers informatie organiseren in pagina's en blokken. Pagina's fungeren als containers voor verschillende soorten inhoud, zoals tekst, afbeeldingen, tabellen, checklists en meer. Blokken kunnen eenvoudig worden verplaatst, gekopieerd, genest en aangepast om de structuur en indeling van de pagina's aan te passen.
 2. Database en spreadsheets

  Notion heeft ook krachtige databasefunctionaliteit, waarmee gebruikers gegevens kunnen structureren en beheren. Gebruikers kunnen aangepaste databases maken, records toevoegen en velden definiëren om verschillende soorten gegevens bij te houden. Het ondersteunt ook spreadsheetachtige functionaliteit, waardoor gebruikers gegevens kunnen sorteren, filteren en analyseren.
 3. Notities en documenten

  Met Notion kunnen gebruikers notities maken en documenten schrijven met een rijke teksteditor. Gebruikers kunnen opmaakstijlen toepassen, afbeeldingen invoegen, links maken en inhoud structureren met koppen, lijsten en alinea's. Het biedt een intuïtieve en flexibele schrijfervaring.
 4. Takenlijsten en projectplanning

  Notion bevat ook functies voor takenlijsten en projectplanning. Gebruikers kunnen taken maken, deadlines instellen, labels toewijzen, notities toevoegen en de voortgang bijhouden. Het biedt ook kanban-borden en tijdlijnen voor het plannen en beheren van projecten.
 5. Samenwerking en dele

  Notion maakt samenwerking mogelijk door gebruikers de mogelijkheid te bieden om pagina's, databases en documenten te delen met collega's of teamleden. Gebruikers kunnen gezamenlijk aan documenten werken, opmerkingen plaatsen, feedback geven en realtime updates zien.

Is Notion gratis?

Notion heeft een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface, waardoor het gemakkelijk te leren en te gebruiken is. Het stelt gebruikers in staat om hun werkruimte aan te passen aan hun specifieke behoeften en workflows. Het is beschikbaar op verschillende platforms, waaronder web, desktop en mobiele apparaten, waardoor gebruikers toegang hebben tot hun informatie en taken, waar ze ook zijn.

Notion biedt zowel een gratis versie met beperkte functies als betaalde abonnementen met uitgebreidere mogelijkheden. Gebruikers kunnen de tool aanpassen en optimaliseren voor verschillende doeleinden, zoals persoonlijk gebruik, teamwerk, projectbeheer, kennisbanken en meer.

Het biedt ook verschillende integraties met andere populaire apps en tools, zoals Google Drive, Slack, Zapier en meer.

Eigen ervaring van Notion

Bij The Ecom Agency gebruiken wij Notion als ons interne system voor onze to do lijsten, urenregistratie, CRM, notities en personeelsadministratie.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.