The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Marktwerking

Wat is marktwerking?

Marktwerking verwijst naar de economische situatie waarin vraag en aanbod van goederen en diensten de prijzen en het niveau van productie bepalen. Het idee achter marktwerking is dat wanneer er een concurrerende markt is, de prijzen dalen en de kwaliteit van producten en diensten verbetert, omdat producenten gedwongen worden om te voldoen aan de wensen van de consumenten.

In een markteconomie worden bedrijven aangemoedigd om te innoveren en efficiënter te worden om te kunnen concurreren op de markt. Hierdoor wordt het aanbod van goederen en diensten verhoogd, wat resulteert in lagere prijzen en meer keuze voor consumenten.

Marktwerking wordt vaak gezien als de basis van het kapitalistische economische systeem en is daarom een belangrijk onderwerp in de politiek en economie. Soms is er sprake van marktfalen, waarbij de markt niet in staat is om de economische efficiëntie te bereiken of om bepaalde maatschappelijke doelen te bereiken. In deze gevallen kan de overheid ingrijpen om de markt te reguleren en ervoor te zorgen dat deze efficiënt en eerlijk functioneert.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.