Banner Blogs The The Ecom Agency agency

Betekenis: MABA analyse

Wat is een MABA-analyse? 

MABA staat voor Markt, Aanbod, Barrières en Actie. Het is een analysemethode waarmee bedrijven hun marktpositie en concurrentiepositie kunnen beoordelen. MABA is een strategische tool die bedrijven helpt om hun doelstellingen te bereiken. Het helpt bedrijven bij het identificeren van kansen en bedreigingen in de markt, het evalueren van hun bestaande producten en de ontwikkeling van nieuwe producten. Het helpt ook bij het bepalen van het beste strategische plan om de concurrentie voor te blijven. 

Hoe werkt een MABA-analyse? 

Een MABA-analyse begint met het analyseren van de markt, waaronder de klanten, concurrenten, prijzen en trends. Vervolgens wordt gekeken naar het aanbod van het bedrijf, waaronder het productaanbod, de technologie, de middelen en de personele middelen. Daarna analyseert het bedrijf de barrières voor het bereiken van hun doelstellingen, waaronder de economische omstandigheden, de concurrentie, de regelgeving, de technologie en het personeel. Ten slotte bepaalt het bedrijf de acties die moeten worden ondernomen om de doelstellingen te bereiken. 

Stappen van een MABA-analyse 

1. Analyseer de markt: Identificeer klanten, concurrenten, prijzen en trends. 

2. Bepaal het aanbod: Bepaal het productaanbod, de technologie, de middelen en de personele middelen. 

3. Analyseer de barrières: Bepaal de economische omstandigheden, de concurrentie, de regelgeving, de technologie en het personeel. 

4. Bepaal de acties: Bepaal welke acties nodig zijn om de doelstellingen te bereiken. 

5. Implementeer de acties: Voer de nodige acties uit om de doelstellingen te bereiken. 

6. Monitor de resultaten: Evaluatie van de resultaten en aanpassen van de acties indien nodig.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.