The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Inbound sales

Wat zijn inbound sales?

Inbound sales is een benadering van verkoop waarbij het accent wordt gelegd op het aantrekken van potentiële klanten door middel van waardevolle en relevante inhoud en het opbouwen van relaties met hen, in plaats van agressieve verkoopmethoden. Bij inbound sales staat de koper centraal en wordt er geprobeerd om hen te helpen bij het nemen van beslissingen in plaats van het simpelweg verkopen van producten of diensten.

Bij inbound sales wordt de potentiële klant naar de verkoper toegetrokken door middel van verschillende digitale marketingtechnieken, zoals het creëren van waardevolle content zoals blogartikelen, e-books, video's en webinars die gericht zijn op het oplossen van problemen of het bieden van inzichten. Deze content wordt verspreid via verschillende kanalen, zoals sociale media, e-mailmarketing en zoekmachinemarketing, om de aandacht van potentiële klanten te trekken en hen naar de website van de verkoper te leiden.

Eenmaal op de website kunnen potentiële klanten geïnformeerd worden over de producten of diensten van de verkoper en kunnen zij waardevolle informatie verkrijgen over hoe deze producten of diensten hen kunnen helpen bij het oplossen van hun problemen of het vervullen van hun behoeften. Door deze waardevolle informatie te bieden, kunnen verkopers vertrouwen opbouwen met hun potentiële klanten en hen in staat stellen om weloverwogen beslissingen te nemen over de aankoop van producten of diensten.

Inbound sales gaat dus over het creëren van waarde voor potentiële klanten, het opbouwen van relaties en het helpen van klanten bij het nemen van beslissingen. Dit is een verschuiving van de traditionele verkoopbenadering waarbij de nadruk ligt op agressieve verkoopmethoden en het bereiken van verkoopdoelen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.