The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: EAN

Wat is EAN?

EAN staat voor European Article Number en is een standaard barcode-systeem dat wordt gebruikt om producten te identificeren en te volgen. De EAN-code is een unieke reeks cijfers die aan een product is toegewezen en wordt vaak weergegeven als een barcode op de verpakking van het product.

EAN-codes worden gebruikt door fabrikanten, retailers en distributeurs om de voorraadniveaus te beheren, de verkoop te volgen en de traceerbaarheid van producten te verbeteren. Door het scannen van de EAN-code kan informatie over het product worden opgehaald, zoals de naam, het merk, de grootte, de prijs en de voorraadniveaus.

EAN-codes worden vaak gebruikt in de detailhandel, maar kunnen ook worden gebruikt in andere sectoren, zoals de gezondheidszorg, de voedingsindustrie en de logistiek. EAN-codes zijn ook de basis voor de Universal Product Code (UPC), die in de Verenigde Staten wordt gebruikt.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.