The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: binair

Wat is binair?

Binair is een verkoopmodel dat vaak wordt gebruikt in de directe verkoopindustrie. Bij dit model wordt het verkoopteam van een bedrijf verdeeld in twee teams: het linker- en rechterteam. Elke distributeur is gepositioneerd in een van deze teams en wordt beloond op basis van de verkoopprestaties van hun team en de verkoopprestaties van de distributeurs die ze hebben geworven.

In het binair verkoopmodel kan een distributeur slechts twee distributeurs direct onder zich hebben, één in het linker- en één in het rechterteam. Dit creëert een zogenaamde "binair boom" van distributeurs die zich naar beneden uitstrekt.

Een belangrijk kenmerk van het binair verkoopmodel is dat distributeurs worden beloond op basis van het volume van de verkoop van het team met de minste prestaties. Dit betekent dat distributeurs moeten zorgen voor een evenwichtige prestatie tussen hun linker- en rechterteam om maximaal te kunnen profiteren van het beloningsplan.

Binair is een populair verkoopmodel omdat het de mogelijkheid biedt om snelle groei en hoge inkomsten te bereiken door een klein, maar sterk team op te bouwen. Het kan echter ook uitdagender zijn dan andere verkoopmodellen, omdat de prestaties van slechts één team van invloed kunnen zijn op de inkomsten van een distributeur.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.