The Ecom Agency kennisbank

Betekenis: Transit heffingen

Wat zijn transit heffingen?

Transit heffingen zijn belastingen of tarieven die worden geheven op goederen die door een land worden vervoerd en waarvoor geen invoerrechten of uitvoerrechten worden betaald. Deze goederen worden vaak tijdelijk opgeslagen of doorgevoerd via het grondgebied van het land, zonder dat ze daadwerkelijk in het land worden verhandeld.

Het doel van transit heffingen is meestal om extra inkomsten te genereren voor de overheid. De heffing wordt dan ook vaak gezien als een belasting op het gebruik van de infrastructuur van het land, zoals havens, wegen, spoorwegen en luchthavens, die nodig zijn voor de doorvoer van de goederen.

Transit heffingen worden doorgaans geheven op verschillende soorten goederen, zoals grondstoffen, halffabricaten, voedselproducten en andere goederen die door het land worden vervoerd. Het tarief van de heffing kan afhangen van verschillende factoren, zoals het type goederen, de afstand die wordt afgelegd en de waarde van de goederen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.