The Ecom Agency kennisbank

Betekenis: Batchnummer

Wat is een batchnummer?

Een batchnummer is een unieke code die wordt gebruikt om een bepaalde groep producten of goederen te identificeren die tegelijkertijd zijn geproduceerd, verwerkt of verpakt. Het batchnummer is bedoeld om de traceerbaarheid van het product te vergemakkelijken in geval van problemen of klachten.

Het batchnummer wordt meestal op de verpakking van het product afgedrukt, samen met andere informatie zoals de productiedatum en de houdbaarheidsdatum. Dit nummer kan worden gebruikt om te achterhalen waar en wanneer het product is geproduceerd, wie er bij de productie betrokken was en welke grondstoffen er zijn gebruikt.

Het gebruik van batchnummers is vooral belangrijk in sectoren zoals de voedingsmiddelenindustrie, de farmaceutische industrie en de cosmetische industrie, waar productveiligheid en kwaliteit van het grootste belang zijn. Het helpt om de risico's van terugroepacties en productaansprakelijkheid te verminderen en kan ook helpen om fraude te voorkomen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.