The Ecom Agency kennisbank

The Psychology of Money

The Psychology of Money

"The Psychology of Money: Timeless lessons on wealth, greed, and happiness" is een boek geschreven door Morgan Housel en gepubliceerd in 2020. Het boek gaat niet zozeer over financiële adviezen en strategieën, maar eerder over de menselijke psychologie en emoties rondom geld. Housel laat zien hoe onze gedachten, overtuigingen en emoties ons financiële gedrag beïnvloeden en hoe we betere financiële beslissingen kunnen nemen door ons bewust te zijn van onze eigen psychologie. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat talloze anekdotes en voorbeelden om de principes en lessen te verduidelijken.

Over de inhoud

In "The Psychology of Money" onderzoekt auteur Morgan Housel de psychologische en emotionele factoren die ons financiële leven beïnvloeden. Het boek gaat niet alleen over geldbeheer en investeringen, maar ook over de manier waarop we over geld denken en hoe dat ons financiële succes beïnvloedt. Housel maakt gebruik van verhalen en anekdotes om zijn ideeën over te brengen en laat zien dat financiële beslissingen vaak gebaseerd zijn op emoties, overtuigingen en sociale invloeden in plaats van rationele overwegingen. Hij geeft ook praktische tips en strategieën om onze relatie met geld te verbeteren en ons financiële welzijn te vergroten.

Over de auteur

Morgan Housel is een Amerikaanse schrijver en columnist. Hij heeft voor gerenommeerde publicaties geschreven, waaronder The Wall Street Journal en The Motley Fool. Hij is momenteel een partner bij Collaborative Fund, een venture capital firma die investeert in duurzame, verantwoorde bedrijven. Housel is ook de auteur van "The Psychology of Money: Timeless Lessons on Wealth, Greed, and Happiness", dat lovende recensies heeft ontvangen voor zijn inzichten over persoonlijke financiën en gedragseconomie.

Waar kan ik het kopen?

Als afsluiting van deze blog wil ik je aanmoedigen om het boek zelf te lezen en te ontdekken wat het voor jou kan betekenen. Of het nu gaat om het verbreden van je horizon, het vergroten van je kennis of het ontspannen met een goed verhaal, boeken hebben zoveel te bieden. Klik hier om het boek zelf te lezen. Veel leesplezier!

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.