The Ecom Agency kennisbank

The 5 Second Rule

The 5 Second Rule - Mel Robbins

The 5 Second Rule is een krachtig zelfhulpboek geschreven door Mel Robbins. Het boek werd voor het eerst gepubliceerd in 2017 en heeft sindsdien wereldwijd veel lezers geïnspireerd. Het boek gaat over de eenvoudige maar effectieve techniek van het tellen van vijf seconden om jezelf te motiveren en in actie te komen. De auteur, Mel Robbins, is een bekende motivational speaker en coach die door haar eigen ervaringen de kracht van deze techniek heeft ontdekt. Dit boek is een must-read voor iedereen die zijn of haar leven wil verbeteren door middel van zelfdiscipline, focus en moed. In deze moderne wereld waar afleiding en uitstelgedrag vaak de overhand hebben, biedt The 5 Second Rule een eenvoudige maar effectieve oplossing voor het overwinnen van deze obstakels.

Over de inhoud

The 5 Second Rule is een zelfhulpboek dat de lezers een eenvoudige maar krachtige techniek biedt om hun leven te verbeteren door middel van zelfdiscipline, focus en moed. De auteur, Mel Robbins, stelt dat de techniek van het tellen van vijf seconden kan helpen bij het overwinnen van uitstelgedrag en angst om actie te ondernemen.

Het boek bevat praktische tips en strategieën om de 5 Second Rule in verschillende aspecten van het leven toe te passen, zoals in werk, relaties, gezondheid en persoonlijke groei. Door middel van inspirerende verhalen en voorbeelden uit het echte leven, laat Robbins zien hoe deze techniek kan helpen bij het nemen van moeilijke beslissingen, het overwinnen van angsten en het bereiken van doelen.

Naast het delen van de 5 Second Rule, richt het boek zich ook op andere belangrijke onderwerpen zoals zelfvertrouwen, mindset en geluk. Robbins benadrukt dat het belangrijk is om te geloven in jezelf en je eigen potentieel, en dat door consistentie en discipline iedereen zijn of haar dromen kan bereiken.

Over de auteur

De auteur van The 5 Second Rule is Mel Robbins. Ze is geboren op 6 oktober 1968 in Kansas City, Verenigde Staten. Mel is een bekende Amerikaanse spreker, televisiepersoonlijkheid en auteur.

Ze heeft een Bachelor of Arts in communicatie van de Dartmouth College en een Juris Doctor van de Boston College Law School. Na haar studie werkte ze als strafrechtadvocaat, maar ze voelde zich niet op haar plek en besloot een carrièreswitch te maken.

Mel begon met het geven van presentaties over persoonlijke ontwikkeling en motivatie en bouwde al snel een grote aanhang op. Ze werd bekend door haar TEDx-talk getiteld "How to Stop Screwing Yourself Over", die meer dan 20 miljoen keer is bekeken. In haar boek The 5 Second Rule legt ze uit hoe je jezelf kunt motiveren en actie kunt ondernemen door simpelweg 5 seconden te tellen voordat je een beslissing neemt.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.