The Ecom Agency Kennisbank

Deep work

Deep work van Cal Newport

In onze huidige wereld vol afleidingen en onderbrekingen is het steeds moeilijker geworden om ons te concentreren op onze taken en ons werk op de meest effectieve manier uit te voeren. Maar er is hoop! Cal Newport's boek "Deep Work" biedt een methodologie om onze focus te verbeteren en ons te helpen betere resultaten te behalen.

Newport definieert "deep work" als de vaardigheid om zonder afleiding aan een veeleisende cognitieve taak te werken. Deze vaardigheid wordt steeds zeldzamer in onze hedendaagse wereld, waar afleidingen op de loer liggen bij elke klik of notificatie.

Verhoog de kwaliteit van uw werk

Een van de belangrijkste voordelen van "deep work" is dat het u in staat stelt om een hogere kwaliteit van werk te leveren. Wanneer u zonder afleiding aan een taak werkt, kunt u zich volledig concentreren op de taak en de kwaliteit van uw werk verbeteren.

Om deze kwaliteit van werk te bereiken, stelt Newport voor om uw dag op te splitsen in blokken van "deep work". Dit zijn blokken van tijd waarin u zich volledig kunt concentreren op een taak zonder onderbrekingen. Door deze blokken van "deep work" in uw dagelijkse routine op te nemen, kunt u uw productiviteit en kwaliteit van werk verhogen.

Verminder afleidingen

Een andere belangrijke stap om "deep work" te bereiken is het verminderen van afleidingen. Afleidingen kunnen verschillende vormen aannemen, zoals notificaties op uw telefoon, e-mails, sociale media en andere onderbrekingen.

Om afleidingen te verminderen, raadt Newport aan om bepaalde tijden te blokkeren voor het beantwoorden van e-mails en andere taken die afleiding kunnen veroorzaken. Door deze taken te bundelen en ze op bepaalde tijden van de dag uit te voeren, kunt u uw concentratie verbeteren en uw productiviteit verhogen.

Plan uw "deep work" sessies

Een andere belangrijke tip van Newport is om uw "deep work" sessies te plannen. Dit betekent dat u bepaalde tijden en plaatsen moet kiezen waar u zonder afleiding aan uw taken kunt werken.

Door uw "deep work" sessies te plannen, kunt u uw dag beter structureren en uzelf toewijden aan belangrijke taken zonder afleiding. Dit zal u helpen om betere resultaten te behalen en uw productiviteit te verhogen.

Maak tijd voor rust en ontspanning

Ten slotte is het belangrijk om jezelf de tijd te gunnen om te herstellen na een periode van diep werk. Dit kan betekenen dat je tijd neemt voor ontspanning en recreatie, en dat je voldoende slaapt en eet om je energieniveau op peil te houden.

In het algemeen kan diep werk een krachtige tool zijn om je productiviteit te verbeteren, je creativiteit te stimuleren en je leven meer voldoening te geven. Door jezelf te trainen in het toepassen van deze methode en door te blijven werken aan het overwinnen van de uitdagingen die erbij horen, kun je de voordelen ervan plukken en jezelf naar een hoger niveau tillen.

 

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.