The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Domain rating

Wat is een domain rating?

Domain Rating is een SEO-metriek ontwikkeld door het bedrijf Ahrefs en wordt gebruikt om de autoriteit van een domeinnaam te meten op basis van het aantal kwalitatieve backlinks naar die website en de kracht van die backlinks. Het is een score op een schaal van 0-100, waarbij hoe hoger de score, hoe sterker de autoriteit van het domein.

Domain Rating (DR) is een belangrijke factor die door zoekmachines wordt gebruikt om de rangschikking van zoekresultaten te bepalen. Websites met hogere DR-scores hebben doorgaans een betere kans om hoger te rangschikken in zoekopdrachten, omdat ze worden gezien als meer betrouwbaar en autoritair.

Om de Domain Rating van een website te verbeteren, is het belangrijk om een strategie te hebben voor het opbouwen van kwalitatieve backlinks van andere websites. Dit kan worden gedaan door het creëren van hoogwaardige content, actief deelnemen aan online gemeenschappen en netwerken met andere websites in uw branche. Door het verbeteren van uw Domain Rating, kunt u uw zichtbaarheid en vindbaarheid in zoekmachines vergroten.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.